TeknoDetaljer investerar

TeknoDetaljer i Järfälla har investerat i en ny svarv.

När vi pratar med Johan Bergman, ansvarig för Legotillverkningen på TeknoDetaljer, säger han att maskinen är ett bra tillskott till den befintliga maskinparken.

– Svarven ersätter en äldre maskin i fabriken. Vi ser att efterfrågan på svarvade detaljer och ökar och den här maskinen är ett fint komplement till vår redan befintliga Mazak Integrex svarv.

Den nya svarven är en Mazak Quick Turn 100MSY från RAVEMA som kommer installeras i början av mars 2024. Företaget letar nu efter en skicklig CNC-svarvare som kommer att vara huvudoperatör för svarven.

Under de senaste åren har TeknoDetaljer förberett sig för en expansion av verksamheten. Man har gjort flertalet investeringar i en ny maskinpark och stärkt upp bemanningen på nyckelpositioner. Inom nischen automationsutrustning till Med Tech har företaget skapat en unik position globalt där TeknoDetaljer utvecklar, tillverkar och marknadsför maskiner, sk fjäderlindare.

TeknoDetaljer i Järfälla omsatte ca 79 MSEK år 2022 och har 31 anställda. Företaget har två verksamhetsområden: legotillverkning av finmekanik i korta till medellånga serier samt tillverkning av automationsutrustning för fjäderlindning. TeknoDetaljer är certifierat enligt ISO 9001 och har ett miljöledningssystem enligt Svensk Miljöbas.