Nyheter

 • 2023-05-04

  TeknoDetaljer nominerade till Årets Hållbarhetsföretag

  TeknoDetaljer har tillsammans med två andra företag i Järfälla blivit nominerade till Årets Hållbarhetsföretag av Företagarna i Järfälla.

  I nomineringen går det att läsa:

  ”Årets hållbarhetspris går till ett företag eller en företagare som gör stora insatser för att främja ekonomisk, social eller miljömässig hållbarhet. Det kan vara ett företag eller en företagare som i sin verksamhet jobbar för att finna lösningar som stödjer en hållbar utveckling – till exempel genom resurshushållning, etiskt ansvarstagande, eller ett inkluderande arbetssätt.”

  När det gäller hållbarhet var TeknoDetaljer tidigt ute som industriföretag och år 2015 investerade företaget i en 950 m² stor solcellsanläggning. Solcellsanläggningen har bidragit till sänkta energikostnader, men framför allt är den ett bidrag till en bättre miljö.

  Med hög kvalitet och engagemang fortsätter vi vårt miljöarbete – att detta uppmärksammas känns väldigt roligt och gör det motiverande att fortsätta i samma anda” säger Maud Palnér, Miljösamordnare på TeknoDetaljer.

  Vinnaren av priset kommer att avslöjas den 13 maj!

 • 2022-06-16

  TeknoDetaljer närvarar på mässan automatica i München 21-24 juni 2022

  Den 21-14 juni går automationsmässan automatica av stapeln i München. Kring 600 företag från 33 länder ställer ut och alla stora intressenter inom robot- och automationsindustrin finns på plats.

   

  De fyra huvudteman för mässan är:

  • Digital transformation
  • Artifical Intelligence
  • Människa och maskin
  • Hållbar produktion

   

  TeknoDetaljer kommer att vara på plats för att bevaka de senaste trenderna inom automationsområdet och för att träffa aktörer inom industrin.

  Är du intresserad av ett möte med TeknoDetaljer på automatica – vänligen kontakta Fredrik Lundberg, Försäljningschef. E-mail: fredrik.lundberg@teknodetaljer.se

 • 2021-09-16

  TeknoDetaljer söker kvalificerad personal

  Vill du arbeta på ett expansivt bolag med tillverkning av maskiner för framtidens medicinteknik? Just nu har vi tre lediga tjänster inom affärsområde Lego och Fjäderlindare.

  TeknoDetaljer utvecklar och marknadsför avancerad automationsutrustning främst till den medicintekniska industrin. Företagets andra verksamhetsområde är legotillverkning av precisionskomponenter med kunder inom t.ex. industri, kommunikation, kärnkraft och försvar. Vår styrka är att ha nästan allt under samma tak, som t.ex. svarvning, fräsning, svetsning och montering.

  TeknoDetaljer förstärker organisationen och söker tre kvalificerade personer. Har du erfarenhet som verktygsmakare, montör eller elkonstruktör?

  Varmt välkommen att kika på våra lediga tjänster på hemsidan!

 • 2020-05-20

  20 maj är Världsbidagen

  För att öka medvetenheten kring pollenspridare förklarade FN den 20:e maj som Världsbidagen. Målet är att öka åtgärderna för att bevara bin och andra pollenspridare. Sådana åtgärder kommer att hjälpa till att utrota hunger i utvecklingsländerna.

  Bin och andra pollenspridare som fjärilar utsätts för en allt större utrotningsrisk på grund av människan. Pollenspridare bidrar direkt till att öka världens livsmedelssäkerhet och bevara den biologiska mångfalden.

  För att bevara den biologiska mångfalden är TeknoDetaljer fadder för en bikupa på tomten i Järfälla i samarbete med Bee Urban.

  Vad kan jag själv göra för att skydda bin?

  Till exempel: Plantera ett brett sortiment av blommor, köpa honung från lokala jordbrukare och undvika användning av skadliga kemikalier i dina rabatter.

  Källa: https://unric.org/sv/20-maj-varldsbidagen/

 • 2020-05-12

  TeknoDetaljer levererar maskiner till respiratortillverkare

  Respiratortillverkare över hela världen rampar upp sin produktion för att möta behovet i den pågående pandemin. Efterfrågan på fjäderseparatorer har ökat som en konsekvens av Covid-19. TeknoDetaljer har levererat maskiner, sk fjäderseparatorer, med destination respiratortillverkare i USA.

  ”Det är glädjande att se att efterfrågan på fjäderseparatorer har ökat och att vi kan stötta arbetet med att bekämpa pandemin”, säger Staffan Theorin, affärsområdeschef för fjäderlindare på TeknoDetaljer.

  Utöver leveransen av fjäderseparatorer till USA, har även TeknoDetaljer levererat separatorer till tillverkning av tester för Covid-19 samt precisionsdetaljer till medtech industrin.

 • 2020-05-12

  Virtuellt studiebesök

  I årskurs 8 deltar vanligtvis alla elever 10 dagars PRAO (Praktisk Arbetslivsorientering). Under våren har PRAO på många skolor blivit inställd pga Covid-19 pandemin. För att förhindra smittspridning av Covid-19 har många företag i regionen infört besöksrestriktioner, vilket förhindrar möjligheten för eleverna att göra studiebesök.

  TeknoDetaljer deltog som pionjär tillsammans med andra företag i regionen i temaveckor för att erbjuda eleverna ökad kunskap kring olika arbetsplatser och yrkesval.

  Den 5 maj kunde eleverna på Källtorpsskolan i Järfälla följa med på ett livesänt virtuellt studiebesök i fabriken på TeknoDetaljer. Syftet med studiebesöket var att väcka intresse för industri och tekniska yrken. Eleverna kunde bekanta sig med yrken i produktion samt få en rundtur i tillverkningen av fjäderlindare och precisionskomponenter. Rundturen avslutades med en frågestund där många nyfikna elever ställde frågor.

 • 2020-03-24

  TeknoDetaljer nominerade till Årets Hållbarhetsföretag

  TeknoDetaljer har tillsammans med två andra företag i Järfälla blivit nominerade till Årets Hållbarhetsföretag av Företagarna i Järfälla.

  I nomineringen går det att läsa:

  ”Årets hållbarhetspris går till ett företag eller en företagare som gör stora insatser för att främja ekonomisk, social eller miljömässig hållbarhet. Det kan vara ett företag eller en företagare som i sin verksamhet jobbar för att finna lösningar som stödjer en hållbar utveckling – till exempel genom resurshushållning, etiskt ansvarstagande, eller ett inkluderande arbetssätt.”

  När det gäller hållbarhet var TeknoDetaljer tidigt ute som industriföretag och år 2015 investerade företaget i en 950 m² stor solcellsanläggning. Solcellsanläggningen har bidragit till sänkta energikostnader, men framför allt är den ett bidrag till en bättre miljö.

  ”Det är otroligt roligt att ha blivit nominerade- ett kvitto på att vi arbetar kontinuerligt med hållbarhetsfrågor” säger Maud Palnér, Miljösamordnare på TeknoDetaljer.

  Vinnaren av priset kommer att avslöjas den 16 maj 2020.

 • 2020-03-23

  Information med anledning av Covid-19

  Sverige och resten av världen går just nu igenom en hälsokris på grund av coronaviruset/ Covid-19. TeknoDetaljer vidtar alla nödvändiga åtgärder, med allas hälsa och välstånd som högsta prioritering. Produktionen i Järfälla fortgår och vi har implementerat nya riktlinjer för vår personal. Vi uppmanar även alla anställda som känner sig det minsta sjuka att stanna hemma.

  Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

  Tack för ditt stöd och din förståelse. Sköt om dig och ta hand om dig själv och andra.

 • 2019-01-31

  TeknoDetaljer närvarar på Pharmapack den 6-7 februari

  Representanter från TeknoDetaljer kommer att närvara vid konferensen Pharmapack den 6-7 februari 2019 i Paris. Pharmapack är en konferens för medicinska förpackningar, medicinteknik och produktionsutrustning som förra året lockade 411 utställare och 5000+ deltagare under två dagar. Medical device industrin är ett av de viktigaste segmenten för vår in-line fjäderlindarutrustning.

   

  ”Konferensen ger oss en utmärkt möjlighet att få en uppdatering kring de senaste trenderna, utvecklingen och direktiven som påverkar Medical device industrin” berättar Fredrik Lundberg, Försäljningschef på TeknoDetaljer.

   

  Kontakta Fredrik Lundberg för att boka ett möte under konferensen.

  Kontaktuppgifter: fredrik.lundberg@teknodetaljer.se  eller +46 8 795 27 42.

 • 2017-09-19

  TeknoDetaljer invigde ny investering

  Den 19 september höll TeknoDetaljer invigning av den senaste investeringen i skärade bearbetning – en ny svarv. Svarven är en fleroperationssvarv – en MAZAK Integrex I-200S x 1000.

  ”Med denna investering kan vi tillverka detaljer som ställer mycket höga krav på storlek, toleranser och form” säger Faisal Taha, chef för affärsområde Legotillverkning.

  Maskinen är utrustad med dubbla svarvspindlar för komplett bearbetning av avancerade detaljer med hög noggrannhet genom s.k. ”done in one” teknik där bearbetningen utförs i en och samma uppspänning. Detta ger både bättre noggrannhet och kortare ledtider.

  ”Vi har med denna investering på ett par år bytt ut vår gamla maskinpark till det allra senaste”, berättar Cecilia Hägglöf som är VD för TeknoDetaljer sedan februari i år. Tidigare investeringar som gjorts är bland annat två MAZAK Variaxis i600, två Bystronic Xpert kantpressar, en våtgradborstmaskin och en lasermärkningsmaskin.

 • 2017-02-01

  Teknodetaljer utser ny VD

  Den 1 februari 2017 tar Cecilia Hägglöf över VD-posten efter Mårten Lundberg för Teknodetaljer. Mårten lämnar efter 8 år över VD-skapet för att gå i pension. Cecilia Hägglöf kommer närmast från Sandvik Materials Technology där hon arbetat med olika roller inom rostfria sömlösa rör de senaste 10 åren, varav de sista åren som Global Produktchef för Oil & Gas Subsea segmentet.

 • 2016-12-07

  ISO 13485:2016

  Affärsområdet lego på TeknoDetaljer har blivit certifierat enligt ISO 13485:2016.

  Affärsområdet lego på TeknoDetaljer har blivit certifierat enligt ISO 13485:2016. Detta betyder att företagets ledningssystem nu uppfyller kraven enligt ISO 13485 för att tillverka finmekanik och plåtdetaljer till de av våra kunder som vidareförädlar sina produkter för medicintekniska applikationer.

  Ledningssystemet ISO 13485 möjliggör produkter och processer av hög kvalitet genom eliminering av risker. Planering, genomförande, kontroll och förbättringar säkerställs på ett strukturerat arbetssätt. ISO 13485:2016 är anpassat efter globala och europeiska författningskrav.

  Verksamheten på affärsområdet lego omfattar inte delkraven nedan vilka därför har exkluderats i certifieringen mot ISO 13485:2016;

  4.2.3 Medical device file, 7.3 Design and development, 7.5.3. Installation activities, 7.5.4 Servicing activities, 7.5.5 Particular requirements for sterile medical devices, 7.5.7. Particular requirements for validation of processes for sterilization and sterile barrier systems, 7.5.9.2 Particular requirements for implantable medical devices och 8.2.3 Reporting to regulatory authorities.

  TeknoDetaljer är sedan tidigare certifierat mot ISO 9001:2008, ISO 3834-2 (svetsning) samt har miljöledningssystem enligt Svensk Miljöbas.

 • 2016-12-01

  Integrex I-200

  TeknoDetaljer har investerat i en MAZAK Integrex I-200 S x 1000.

  TeknoDetaljer har investerat i en MAZAK Integrex I-200 S x 1000. Detta är en fleroperationssvarv utrustad med B-axel där frässpindeln på 24 KW tillika är verktygsbärare för svarvverktygen. Maskinen ersätter en äldre svarv. En MAZAK Integrex kan både svarva och fräsa 5-axligt simultant. Med denna investering kan TeknoDetaljer tillverka detaljer som ställer mycket höga krav på storlek, toleranser och form. Maskinen är utrustad med dubbla svarvspindlar för att kunna komplett bearbeta avancerade detaljer med hög noggrannhet genom s.k. ”done in one” teknik där bearbetningen kan utföras i en och samma uppspänning. Detta ger både bättre noggrannhet och kortare ledtider. Maskinen beräknas finnas på plats april 2017.

  Med denna investering har företaget under på ett par år bytt ut sin tunga maskinpark till det allra senaste. Tidigare investeringar som gjorts är 2 st. MAZAK Variaxis i600, 2 st. Bystronic Xpert kantpressar (2 och 3.1 m), en våtgradborstmaskin STEELMASTER SMW från tyska LISSMAC och en lasermärkningsmaskin COMPACTMARK från italienska LASIT förutom andra mindre investeringar.