Ekonomichef

Du kommer att vara Ekonomichef för två bolag, TeknoDetaljer och Global Batterier som båda ägs av J2L Holding. J2L är ett familjeägt investeringsbolag som långsiktigt driver och utvecklar små till medelstora bolag.

Om rollen

I rollen som Ekonomichef kommer du att vara en viktig person i bolagens fortsatta tillväxtresa och det är därför viktigt att du förutom din gedigna kunskap inom redovisning och rapportering har ett analytiskt/affärsmässigt tänk och engagemang.

Du förväntas ligga steget före avseende ekonomisk styrning av bolaget och har förmåga att prioritera i skarpa lägen. I ditt uppdrag ingår yttersta ansvaret att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser, men även strategiskt framåtriktat arbete och affärsuppföljning. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.  I rollen ingår följande arbetsuppgifter:

  • Säkerställa månads- och årsbokslut
  • Finansiell rapportering till ledning och styrelse
  • Ansvara för skattefrågor samt upprätta årsredovisning och årsbokslut
  • Upprätta budget och prognoser
  • Stötta ledning, verksamheten och styrelsen i olika ekonomiska frågor, analyser och beslutsunderlag
  • Utveckla och effektivisera processer och rutiner
  • Systemansvarig för ekonomiprocessen i Monitor och Pyramid

Du kommer större delen av din tid vara på TeknoDetaljers kontor i Järfälla. Global Batterier har sitt kontor i Skogås.

 

Profil

Vi söker dig som har erfarenhet från liknande roll och har din grund i redovisning. Du har drivit budget- och prognosprocesser och trivs med att arbeta verksamhetsnära. Vidare har du erfarenhet av lagerredovisning samt en akademisk examen eller likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska. Det är meriterande om du tidigare arbetat i ett producerande bolag i en ledande befattning.

För att trivas i rollen behöver du vara framåt, du tar för dig och drivs av att kunna förbättra och påverka. Du är engagerad och besitter förmågan att se helheter samtidigt som du är hands-on och noggrann med detaljer. Du har en god analytisk förmåga och är kommunikativ.

 

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar TeknoDetaljer och Global Batterier med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Se länk:

https://mpyafinance.se/lediga-ekonomijobb/ekonomichef-till-teknodetaljer-and-global-batterier-251157/

 

Om TeknoDetaljer och Global Batterier

TeknoDetaljer i Järfälla AB utvecklar, tillverkar och marknadsför avancerad automationsutrustning främst till den medicintekniska industrin. Teknodetaljer arbetar aktivt med miljöfrågor och hållbar utveckling och har bl. a. investerat i en 950 kvm stor soclcellsanläggning. Bolaget omsätter ca 70 MSEK och har ca 30 anställda.

Global Batterier är en av Nordens ledande leverantörer av fordons- och industribatterier samt tillbehör. Tillsammans med leverantörer och partners erbjuder bolaget en stor produktbredd och kompetens. Global Batterier omsätter ca 130 MSEK och har ca 16 anställda.

 

Varmt välkommen med din ansökan!